OVKijkje in de keuken – Verslag bezoek Dekker Chrysanten

Om 15.00 uur werden 27 leden welkom geheten bij Dekker Chrysant te Hensbroek. Bij aankomst kregen we koffie/thee aangeboden.

Na een welkomstwoord van Maaike nam Terry Swagerman ons mee via een digitale bedrijfspresentatie over het reilen en zeilen van het bedrijf, hoeveel medewerkers er in dienst zijn en in welke landen ze zijn gevestigd.

Dit is onder andere in landen Colombia, Tanzania, Zuid-Afrika, Maleisie en Japan.

Ook werd er verteld over de uitdagingen die het bedrijf de laatste 3 jaar heeft moeten overwinnen inzake Corona crisis (klanten namen geen stekken meer af)en daarna de energiecrisis en hoe het bedrijf deze uitdagingen heeft overwonnen.

Tijdens de presentatie werd er ook ingegaan op de duurzame bedrijfsvoering van Dekker Chrysanten. Dekker Chrysanten is een veredelaar en vermeerderaar van chrysanten stekken.

 

Na de bedrijfspresentatie werden we in 2 groepen gesplitst en meegenomen op de bedrijfsvloer.

Via de kantoren kwamen we in koelcellen. De stekken komen daar in dozen aan vanuit het buitenland. Deze stekken worden met robots in kratten de potgrond gezet en de kassen ingereden waar ze ong.  2 weken lang moeten groeien. Daarna worden ze vervoerd naar de klant.

Tevens een bezoek in de kas waar de nieuwe soorten gekweekt worden voordat deze op de markt worden gebracht.

Na de rondleiding was er nog tijd voor een afsluitende borrel tot 18.00 uur. Hierbij was er gelegenheid om na te praten en te netwerken met de andere ondernemers.

Al met al was het een geslaagd evenement waarde we een interessant kijkje in de keuken hebben gekregen bij Dekker Chrysanten.

Waarbij onze dank uitgaat naar Terry Swagerman, Kees Dekker, Gerda Dekker en Renata Wit van Dekker Chrysanten.

Nieuws

Terug naar nieuws