Ook in Koggenland gaan we voor energieneutraal!

Energieneutraal werken is een mooie ambitie. De eerste stap is het besparen en verduurzamen. Nu is de kans om dit op de bedrijventerreinen in de gemeente Koggenland te realiseren met hulp én subsidies.

De energieprijzen stijgen, het elektriciteitsnet komt of zit al aan zijn limiet en de overheid gaat handhaven op energiebesparende maatregelen. Dit zijn de redenen waarom steeds meer ondernemers stappen zetten richting een energieneutraal bedrijf. Aan de andere kant biedt dat ook weer volop kansen.

Er zijn steeds meer technische oplossingen die jouw bedrijf kunnen helpen die eerste stappen te zetten. Ook zijn er veel subsidies waar je gebruik van kunt maken om die stappen te financieren. Uiteindelijk wil je vooral kunnen profiteren van maximaal rendement op de investeringen in verduurzaming.

Maar… waar begin je? Welke kansen en subsidies gelden voor jou? En wie kan je onafhankelijk ontzorgen?
Heb je als ondernemer in Koggenland een bedrijfspand; meld je aan voor de slimme Energiesprong van het Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland en ontdek hoe je kunt besparen en verduurzamen.

De Energiesprong, zorgeloos besparen in 3 stappen met begeleiding van het Duurzaam Ondernemersloket. Wat houdt het in?

Stap 1. Met een energiescan brengen we de gebouwen, machines en verbruik in kaart.

Stap 2. Met een energiemonitor krijg jij en krijgen wij inzicht in het gedrag van de gebruikers binnen het bedrijf. Vanuit de scan en de monitor ontvang je een onafhankelijk advies over welke maatregelen je de hoogste besparing brengen en het snelst zijn terugverdiend. Samen met jou kiezen we een top 3 maatregelen waar je mee verder wil.

In stap 3 stellen we een expert/regisseur beschikbaar die jou op weg gaat helpen door bijvoorbeeld offertes op te vragen en/of te beoordelen. Daarnaast kan hij je helpen met financiering en bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies. Ook zorgen wij voor de audit bij de omgevingsdienst als je EML-plichtig bent. Zo word je niet onnodig gecontroleerd op naleving van verplichte maatregelen.

Wat kost het en wat levert het op?
We streven naar een besparing van 30-40% op energiekosten met maatregelen met een terugverdientijd van <5 jaar. Het traject kost ongeveer € 1.500,- maar jij betaalt slechts € 300,- als committent fee voor het loket. De rest wordt zoveel mogelijk gesubsidieerd en beschikbaar gesteld via de Ondernemers Vereniging Koggenland en mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente. Koggenland en Provincie Noord Holland. Pak deze kans die voor elke ondernemer in Koggenland geldt en meld je aan via secretariaat@ov-koggenland.nl of op een van de onderstaand vermelde links.

Wat is het Duurzaam Ondernemersloket
Het Duurzaam Ondernemersloket is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, de Westfriese Bedrijvengroep, gemeenten, Ondernemersvereniging Koggenland en Ontwikkelingsbedrijf NHN. Het loket ondersteunt ondernemers bij het verduurzamen en uiteindelijk energieneutraal maken van hun bedrijf en hun bedrijfspand. Hierbij gaat het om het besparen op energiekosten, maar ook om het benutten van kansen als het gaat om toekomstbestendige bedrijventerreinen. Om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun pand heeft het Loket de Energiesprong geïntroduceerd. Een traject van advies, ondersteuning, uitvoering en begeleiding, waarbij ondernemers maximaal worden ontzorgd in het verduurzamen van hun bedrijf.

Save the Date:
Ondernemersvereniging Koggenland organiseert 2 informatieavonden over de Energiesprong.

Op 6 december 2022 Aanvang: 19.30 uur: aanmelden via
https://duurzaamondernemersloket.nl/event/wij-gaan-voor-energieneutraal-gemeente-
koggenland/

en 13 december 2022 Aanvang: 19.30 uur: aanmelden via
https://duurzaamondernemersloket.nl/event/wij-gaan-voor-energieneutraal-gemeente-
koggenland-2/

Neem de Energiesprong!
Stap voor stap verduurzamen.

Agenda

Terug naar agenda